Foodchain by Blockchain utsett till top50 mest intressanta techföretagen utanför Stockholm!

2 nov, 2023

Foodchain by Blockchain har utsetts till ett av de 50 mest intressanta techföretagen utanför Stockholm! I rapporten ”50 mest intressanta techbolagen utanför Stockholm 2023” lyfter Venture Capital bolaget Northern CapSek fram fram 25 bolag i Region Norr och 25 bolag i Södra Sverige. Rapporten ska ge en inblick för investerare och hjälpa bolagen som omnämns att nå ut till en bredare community av investerare.

– De mest lovande techbolagen är som stjärnor på natthimlen, för att verkligen se dem måste man ut ifrån storstan

Henrik Jerner, vd på Northern CapSek Ventures

Spridningen på de listade bolagen är stor. Från nya typer av mjukvara till tung industri, rymdnäring och gruvor till blockkedjeteknik och livsmedelsindustri. Gemensamma nämnaren är tech, hög innovationshöjd och skalbara affärsmodeller. FCB är det enda företaget inom Agtech och ett av tre företag inom foodtech som omnämns. Det mest välkända företaget på listan är troligen Northvolt.

– Det känns fantastiskt roligt att räknas som ett av de mest intressanta techbolagen i Sverige! Då är vi ändå precis bara i upprampningen av vår kommersilella fas med våra bästa lanseringar precis runt hörnet, men inte släppta ännu! Vi vet att det vi gör har en enorm kommersiell potential, inte bara i Sverige, utan även globalt, men det känns som ett härligt erkännande att bli uppmärksammad i rapporten, säger Cecilia Ryegård, huvudägare och grundare av Foodchain by Blockhain.

Northern CapSek investerar i tillväxtbolag med skalbara affärsmodeller som har potential att etablera sig internationellt i större skala. Företaget har hållbarhet som central fråga i alla sina engagemang. 

Läs rapporten här: https://capsek.se/