Foodchains grundare och VD Cecilia ny ledamot i KRAVs styrelse

6 maj, 2022

På bilden (från vänster till höger): Kai Gyllström på Arla Sverige, Erika Olsson på Ekologiska Lantbrukarna och Cecilia Ryegård på Agrovektor & Foodchain

Vi kan nu stolt meddela att vår VD och grundare Cecilia Ryegård har blivit invald som en av tre nya ledamöter till KRAVs styrelse! Valet skedde under årets årsstämma i slutet av april och befattningen kräver bred kompetens inom branschen. De två andra ledamöterna som valdes är Kai Gyllström – vd för Arla Sverige, samt Erika Olsson som är styrelseordförande för Ekologiska Lantbrukarna.
Cecilias djupa kompetens inom framförallt lantbruk har varit ovärderlig under utvecklingen av vårt system då vi har stor fokus på att utgå från lantbrukarens perspektiv.

KRAV-certifieringen spelar en stor roll inom hållbar livsmedelsproduktion och Foodchain jobbar aktivt med att utveckla lösningar som ska underlätta för både stora och små livsmedelsproducenter att kunna uppnå KRAVs kriterier. Dessa kriterier innefattar bland annat skärpta regler kring spårbarhet inom livsmedelsindustrin, vilket är en grundpelare i vårt blockchain-baserade system.
Vi önskar dig än en gång ett stort grattis, Cecilia!