Pomologik och FCB lanserar första spårbara äppelmusten!

16 sep, 2022

 

Den 15 september presenterades den första produkten som kommer att finnas på marknaden med Foodchain by Blockchains spårbarhetssystem. ””Äppelmust Spårbar” från hantverksmusteriet Pomologik kommer i KRAV-märkt version, baserad på svenska KRAV-äpplen från äppelodlarna Lundmark och Callenbring på Österlen. Äppelskörden är i antågande och systemet kommer att användas genom hela produktionskedjan så att konsumenten kan ta del av produktens historia, genom att scanna QR-koden på burken. Produkten kommer att finnas tillgänglig för konsumenter från mars 2023. Produktlanseringen firades under ”Nordiskt toppmöte för spårbarhet i livsmedelskedjan” på Grand Hôtel i Stockholm, som arrangerades av Foodchain by Blockchain.

– Vi ser mycket fram emot att börja använda Foodchain i produktionen på riktigt. Vi har varit involverade i utvecklingsprocessen och ser att systemet täcker många av våra behov för ett produktionssystem, det förenklar och ger os kontroll över våra processer,  samtidigt som vi får spårbarheten och storyn att förmedla ut till konsumenterna, säger Johan Sjöstedt, Pomologik.

– Äntligen kan vi visa den första produkten som kommer att produceras med systemet tillsammans med vår kund Pomologik. Fler lanseringar kommer att följa, systemet kan användas bland annat till det mesta som finns på Systembolagets hylla och även produkter som oljor, mjöl, saft och marmelad, säger Cecilia Ryegård, vd och grundare Foodchain by Blockchain.